Blogia
Incoherències

Egipto

Ahir divendres vaig tornar de l’Egipte. Ha sigut un viatge molt millor del què m’esperava i m’ha deixat una marca molt profunda.

L’arribada va ser una mica estranya, sobre tot perquè arribavem cansats del viatge amb un avió que havia sigut pesat, incòmode i llarg. Vam arribar a Aswan a dos quarts de deu de la nit i l’aeroport estava buit, no n’hi havia una sola ànima. Allà vam anar amb el representant de l’agència i després de fer el visat ens van portar als busos per emportar-nos al creuer.

Després de presentacions i algunes informacions, finalment ens vam llitar a la una de la matinada, i a dos quarts de tres haviem d’aixecar-nos... així que vam dormir hora i mitja.

Aswan és al sur de l’Egipte i quasi tot l’espai està desert, no hi ha res, sols la vora del Nilo està habitada. Feia calor, no massa ja que estem al Febrer. L’excursió que vam començar tant d’hora va ser per visitar Abu-Simbel, que es troba al costat del llac "Nàsser" (ex-dictador comunista de l’Egipte).

Els dies al sud de l’Egipte van ser per visitar diverses zones i alguns temples mentres avançavem amb el creuer pel Nilo. Eixos dies van ser molt bons, vam anar coneixent a la gent del nostre grup, vam riure molt, vam poder prendre el sol...

Dilluns vam fer visita al temple de Karnak i Luxor i a la nit vam agafar un vol cap a El Cairo.

L’avió va ser aquesta vegada molt millor que l’anterior. Vam arribar tard a El Cairo i vam anar directament a l’hotel -que estava als voltants de El Cairo- i vam anar directament a dormir perquè al dia següent ens tocava veure les piràmides.

Després de les piràmides ens van deixar "lliures". Vam anar nou persones a menjar al "Falfela" i després vam agafar un taxi. L’experiència va ser bona, tot i que quan vam eixir del restaurant ens va entrar una mica de por ja que per primera vegada ens trobàvem sols front a una nova civilització.

De tot allò que vam veure eixos dies, el mercat "Khalili" va ser el que més em va agradar. Va ser una pasada, al principi anàvem amb por i insegurs, però amb el temps vam veure que no hi havia cap perill i que la gent és honrada i de fet, molt bona gent.

Ens moviem amb un taxi a qui pagàvem 200 libres per dia (uns 30€), el mateix taxista ens va portar a restaurants molt bons i a un lloc "autòcton" -no turístic- per fumar shisha i beure té.

L’experiència va ser bona, la gent que vam conèixer al viatge va ser increïblement bona i la cultura em va deixar marcat.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

0 comentarios

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres