Blogia
Incoherències

Cartes a València

Tripartit valencià

La veritat és que no m'estic assabentant molt de què passa i què passarà amb el possible pacte IU-Bloc que pot produir-se en vista a les eleccions de 2007. Segons els sondejos que van fer al diari "Levante". Sembla que si es produïra aquest pacte, la coalició de Pspv-IU-Bloc podria obtindre majoria per governar al País Valencià. Tot i així, la cosa encara està en l'aire i val més mirar-ho amb humor.

Mitjançant Vilaweb, he arribat a uns videos de Youtube que fan referència humorística a tot això. Mireu, mireu:

 

Aquest va de la "cruzada" que han de passar el Bloc i IU per arribar al pacte i que tot isca bé...

Aquest és d'una pepera valenciana "imaginando una Comunidad Valenciana mejor":

Aquest és collonut:

 

Fugir, lluitar o acceptar

Tornant avui de Tabarca, veient els xalets, pisos, etc, etc que s'han construit al mont que hi ha, he escrit una coseta que està relacionada amb el que vaig escriure l'altre dia:

 

Lleveu-me els records.

Un a un.

Ompliu-los de ciment

i de llums.

No deixeu que reconega

la meua terra.

Com si la guerra

haguera passat per ella.

No sé si he de fugir

o lluitar.

O quedar-m'hi

i acceptar.

 

 

Ara sí. Més Xaros, per favor.

Xaro és mestra de matemàtiques, no cal dir moltes coses més. Tot i que hi ha hui en dia molts mestres bons -mestres a seques-, els mestres sense vocació continuen sent un grup massa gran, sobretot a la universitat.

I és que ja som uns quants que estem cansats de que l'ensenyament siga només el compliment d'un programa marcat per... És clar que no tot a l'ensenyament és dolent (válgame Dios, como diría el papa que es troba aquests dies a València), la qüestió és que els mestres han (hem) d'assolir el nostre paper, ésser autocrítics i comprendre que no tots els alumnes són iguals. És a dir, si a una mateixa classe un mateix "problema" o "exercici" és resolt per uns sense cap problema i per altres amb més problemes doncs és evident que per als primers, el "problema" no era un "problema" i potser no els ha servit molt fer-ho; mentres que per als segons el problema pot haver-los fet comprendre alguna cosa que no comprenien a l'hora de resoldre el problema.

Xaro va comentar una cosa que se'm va quedar ben grabada al cap a l'hora d'actuar amb els alumnes:

"Vam fer una experiència a classe. Consistia en fer un tetraedre amb palets i peles de taronja trossejades. Una vegada fet el poliedre havíem de sumergir-lo en aigua amb sabó i fairy i llavors... passava una cosa molt xula. Cadascú va anar fent el seu fins que el primer que ho va fer va pegar un crit... semblava que era una passada. I així vam continuar tots fins que vam aconseguir vore el que passava. Cadascú vam poder disfrutar de veure el que eixia amb una cosa feta amb les nostres pròpies mans.

Quan ho vam aconseguir tots, Xaro va fer un incís. Veieu que no he dit res quan ho ha aconseguit la primera persona?, va dir. Veieu que si n'haguera dit: "fulanito, ix ací i explica als teus companys com ho has fet" haguera parat l'experiència de cadascú i així la resta probablement no haguéreu pogut disfrutar el vostre petit éxit?, va continuar.

I era veritat, al llarg de la meua educació m'he trobat infinites vegades amb aquesta situació a la qual el més ràpid de la classe era reconegut públicament per la seua rapidesa i els altres... doncs havíem d'admirar-lo.

L'escola d'estiu ha durat una setmana. Hem tingut cinc dies per xopar-nos de Xaro i aprendre coses que normalment havíem oblidat o potser mai n'havíem pensat. És clar que es necessita gent com Xaro per obrir-nos els ulls com a mestres i llavors ser nosaltres mateixos noves "Xaros" que "mostren" als demés aquestes coses per tal de fer pensar (no sé com dir-ho, no es tracta de dir que hem "d'ensenyar" als demés, però sí que comencen a tindre un esperit crític sobre la seua actuació amb els alumnes i aprendre així a realimetar-se i millorar, perquè si la societat canvia, per què no han de canviar també els mestres?). Efectivament, no es tracta de fer veure als altres com som de bons, sinó fomentar l'esperit crític i, per extensió, l'ésser pensant.

Si us plau, més Xaros.

Més Xaros, per favor.

 

 

Per cert: crida a l'escola d'estiu per a que Xaro repetisca el proper any. Jo la pague, si cal. jeje

Més Xaros, per favor

Hui ha sigut ja el quart dia de l'Escola d'Estiu.

I, per ara, deixe per ací la nota (amb intenció de fer un extens escrit pròximament) amb la idea de:

"Més Xaros, per favor"

Supose que tots els que hem fet el curs de matemàtiques a l'Escola d'Estiu estarem d'acord. Sobretot Marga... jiji

 

Us recomane visitar la pàgina de Xaro:

http://xaro.isnow.org

Per tornar les matemàtiques al lloc que els correspon.

 

Bé, ja posaré més cosetes...

Ací podeu veure les Fotos de l'Escola d'Estiu XXXI (actualitzat a divendres matí)

I us deixe els videos d'avui (també us avise que pel fet de que siga jo qui graba tota l'estona i pel fet d'estar apegat a la càmera, cada vegada que parle retumba el so... supose que serà per la meua veu magnífica i potent -de vegades molesta-):


 

Escola d'estiu (esborrany)

Ja portem tres dies d'escola d'estiu. Ni dilluns ni dimarts vaig enrecordar-me'n de portar-ne la càmera de fotos.

Hui dimecres sí que le portada... jiji i ja he penjat les fotos. Pode vuere-les ací:

Fotos Escola d'Estiu

També he pujat uns quants videos: