Blogia
Incoherències

Incoherències de l'educació

Avui en dia és estrany que un alumne, ja siga a l'escola, l'institut o la universitat, presente un treball escrit a mà. No, ara ho fem tot amb el Microsoft Word, una eina amb molta utilitat i que ens ajuda a aconseguir un bon resultat (ajuda, no que ho fa).

També amb d'altres programes com l'excel o potser el powerpoint o qualsevol altre que s'utilitze a les aules d'informàtica. Els mestres donen la seua classe i els alumnes ens ocupen de piratejar el programeta en qüestió per poder treballar amb ell a casa.

Espereu un moment. Què he dit? He dit "piratejar"?.

Ummm, així que els alumnes hem de piratejar un programa per poder treballar amb ell a casa. Clar, com els programes són molt cars, no podem permetre'ns-ho. I hem de piratejar. Ja sabeu, agarrem la barca i anem a Eivissa i a Mallorca. I si tenim presa anem a Tabarca, que queda més a prop. Hi ha qui a les seues odissees arriba amb l'última versió de l'Office o amb l'últim programa de càlcul que ha eixit al mercat.

Eixos alumnes són herois. Els mestres haurien de donar-los un premi. "Pirata de l'any" l'anomenaríem.

Clar, el que passa és que els pirates no són legals i s'ha d'anar en compte amb En ZP, que s'ha empenyat en defendre la propietat intel·lectual, fins a punts absurds. I això inclou el MS Office.

 Bé, diem, però els alumnes han de poder treballar a casa. I ho fan això o... no fan res. I han d'estar preparats per a les empreses a les quals treballaran. 

 

Ja. No fan res. O es paga o es pirateja.

 

www.openoffice.org

www.koffice.org

www.abiword.org 

0 comentarios